Vágólapra másolva!
Paul Doyle, a doppingvizsgálaton fennakadt jamaicai sprinterek, Asafa Powell és Sherone Simpson menedzsere biztos abban, hogy a csoport erőnléti edzője, Christopher Xuereb tehet arról, hogy tiltott szer jutott az atléták szervezetébe.

A menedzser a New York Timesnak adott interjúban arról beszélt, hogy a kanadai erőnléti tréner saját bevallása szerint nem sokkal a júniusi jamaicai bajnokság előtt egy húsz összetevőből álló "koktélt" adott Powellnek és egy valamivel kevesebb elemből állót Simpsonnak.

Xuereb vasárnap - azután, hogy kiderült Powellék pozitív tesztje - elküldte Doyle-nak e-mailen, hogy milyen regenerálódást segítő és plusz energiát mozgósító készítményt kevert ki a sportolóknak. Az alkotóelemeket felsoroló listán nincs tiltott anyag, a menedzser mégis biztos benne, hogy az erőnléti edző a felelős a történtekért.

"Rengeteg dolgot adott nekik, s még nem tudjuk biztosan, hogy ezek közül melyik tartalmazta a doppinglistás oxilofrint" - mondta Doyle. "Még keressük a kérdésre a választ, de az egyértelmű, hogy hol fogjuk megtalálni."

Hétfőn az olasz rendőrség házkutatást tartott a jamaicaiak Lignano Sabbiadoróban található edzőtáborában, jelenleg elemzik az ott lefoglalt szereket, ugyanakkor nem tartóztattak le senkit.

A váltóban egyaránt olimpiai bajnok Powell és Simpson mellett további három jamaicai atléta akadt fenn a doppingvizsgálatokon a júniusi országos bajnokságon, köztük az olimpiai résztvevő diszkoszvető nő, Allison Randall. Hozzájuk hasonlóan szintén vasárnap derült ki, hogy a háromszoros világbajnok amerikai Tyson Gay, a világ idei leggyorsabb sprintere is megbukott egy májusi teszten.