Vágólapra másolva!
A 47. életévét múlt hónapban betöltő Mike Tyson promóterként tér vissza a profi bokszba. Az Iron Mike Promotions első hivatalos rendezvénye augusztus 23-án New Yorkban lesz.

"Beszéltünk róla a feleségemmel, Kikivel és úgy döntöttünk, belevágunk! Fantasztikus érzés újra a körforgásban lenni!" - fogalmazott Tyson, aki a boksz világában 2 éve jelen levő Acquinity Sports promóciós vállalkozással együttműködve hozta létre az új céget.

Az Iron Mike Promotionsnak máris van néhány tehetséges bunyósa, köztük a nagypehelysúlyú IBF világbajnok Argenis Mendez, emellett folyamatosan toboroznak. "Szeretnék a bunyósok körül lenni, biztos lenni abban, hogy rendesen felkészülnek-e és rendben vannak e pszichésen is. Segíteni szeretnék, hogy ne csesszék el az életüket, mint ahogy én tettem a karrierem befejezése után!" - fogalmazott Tyson, aki hangsúlyozta, hogy nem a pénzért áll munkába.

Az Iron Mike Promotions első hivatalos rendezvényére augusztus 23-án , New Yorkban kerül sor az ESPN Friday Night Fight évadzáró eseményeként. A főmérkőzést Argenis Mendez vívja, aki első ízben teszi kockára a márciusban megszerzett övét.

Tyson a 2005-ös, Kevin McBride elleni veresége után jelentette be visszavonulását és azóta nem vállalt semmilyen hivatalos szerepet a bokszéletben.

www.profiboksz.hu