Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka párjával és edzőjével, Shane Tusuppal mindent át tudott beszélni a 200 vegyesen aratott győzelme után, ennek tudja be, hogy a 200 gyors selejtezőjére is megmaradt a lendülete.

"Örülök, hogy második idővel sikerült továbblépnem" - mondta Hosszú a 200 gyors kedd délelőtti előfutama után. "Az a helyzet, hogy nem aludtam túl sokat, fél tizenegy volt, mire a hotelbe értünk, és megvacsoráztunk, utána még átbeszéltük az egészet Shane-nel. Ez az egészben a legjobb."

A kétszeres világbajnok úgy látja, sokkal nehezebb dolga lenne egy olyan párral, akinek nincs sok köze az úszáshoz. "Ilyenkor annyi minden kavarog az emberben, amit jó megosztani egy olyannal, aki érti minden apró gondolatod. Az, hogy Shane egyszerre az edzőm és a párom is, éppen ezért tökéletes. És a délelőtti úszás is azért tudott ilyen jó lenni, mert talán nem pihentem annyit, amennyi jó lett volna, viszont mosolyogva aludtam el."

Hosszú hétfőn este fölényes győzelmet aratott a 200 vegyes döntőjében, majd kedd délelőtt a második legjobb idővel lépett elődöntőbe 200 gyorson.