Vágólapra másolva!
A tervezett 30 óra helyett 52 óra alatt érkezett meg Detroitba az amerikai-kanadai határon fekvő St. Claire-tavat átúszó Jim Dreyer, aki két csónakban közel egy tonna téglát vontatott magával a 35 kilométeres úton.

A magát Cápának nevező hosszútávúszó, aki korábban mind az öt tavat átúszta a Nagy Tavak-vidékén, hétfőn kezdte meg újabb rendkívüli sportteljesítményét. Eredetileg azzal számolt, hogy kedden délután már Detroitban száll partra, ám sokkal lassabban haladt, mint gondolta, és szerdán végül már csak egy csónakot húzva ért célba.

"Nagyon jó Detroitban lenni. Bocsánat a késésért" - mondta, amikor kimászott a vízből.

Dreyer a Habitat for Humanity elnevezésű, a szegények lakhatásának megoldásával foglalkozó jótékonysági szervezetnek akart adományokat gyűjteni a vállalkozással, de egyúttal arra is fel kívánta hívni a figyelmet, hogy Detroitot is komolyan megrázta a pénzügyi válság.

A késlekedésről szólva elmondta: méter magas hullámokkal kellett megküzdenie, éjszaka pedig még ennél is nagyobb hullámzás hátráltatta. A hosszútávúszó elmesélte, hogy több hallucinációja is volt, egy ízben azt hitte, Jézus jelent meg előtte a vízen állva, de aztán eltűnt a vízió.