Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt részletesen beszámolt arról az eddig elhallgatott bordatöréséről, amit az orosz Gyenyisz Gracsov elleni veresége előtt szenvedett el. Nem akart kifogásokat keresni, ezért tartotta titokban a sérülését, ami miatt a jobb kezét szinte nem is tudta használni az összecsapáson.

"10-11 nappal a mérkőzés előtt eltört a bordám. Megröntgenezték, de a friss törést nem mutatta ki jól a felvétel, így igazából nem állapították meg a problémát" - mondta a bokszoló a sporttelevízió 13. menet című műsorában az idén márciusban vitatható pontozással elveszített találkozó felvezetéséről.

Erdei próbált tovább edzeni, de gyorsan elfáradt a tréningeken, fájdalmai voltak, és jobb kézzel szinte nem is tudott ütni. "Kiutaztunk Monacóba, de továbbra is fájt, és egyre jobban elkezdtem félni a mérkőzéstől, hogy így mi fog történni. Ismét megröntgeneztek, és mivel ekkor már nem friss sérülésről volt szó, így egyértelműen megállapították, hogy eltörött a bordán."

A bokszoló hamburgi orvosa úgy fogalmazott, nem életveszélyes a sérülés, és fájdalomcsillapítót javasolt. "Az edzések, illetve a mérkőzés előtt megpróbálta a sérült részt a megengedett injekciókkal befecskendezni, így úgy mentem az összecsapásra, hogy szét volt szurkálva az oldalam. Ennek ellenére továbbra is éreztem a fájdalmat, és a jobb kezemet szinte nem is tudtam használni."

Pályafutása első vereségéről Erdei korábban azt mondta, csak bábu volt a Monte-Carlóban rendezett négyes tornán, melynek egyik elődöntőjében találkozott Gracsovval. Most megerősítette a véleményét. "Nem tudom mi az oka, de ez a meccs biztosan le volt játszva előre, és egyértelmű volt, hogy ha végig megy, akkor nem nyerhetek. A találkozó után nem nyilatkozhattam azt, hogy el volt törve a bordám, mert akkor azt mondták volna, hogy megint kifogásokat keresek. Én megtettem a kötelességemet, és a körülményekhez, a tortúrákhoz képest úgy gondolom, hogy helyt álltam."

Erdei elmondta, még nem látta, és nem is fogja megnézni a meccs teljes felvételét. Úgy fogalmazott, a háttérben olyan emberek szövetkeztek ellene a tornán, akik ellen hiába is próbálkozna. "Nem akarok szélmalomharcot vívni, viszont ha méltányos ajánlatot kapok, akkor szeretnék tovább bunyózni. Azt azért tényként ki kell jelenti, hogy már 39 éves vagyok, ilyenkor pedig már könnyebben törik a csont, nehezebben regenerálódnak az izmok és a szervezet. Emiatt csak akkor tudok tovább versenyezni, ha a megfelelő háttér biztosítva van, és tökéletesen ki tudom magam pihenni az edzések között."

www.profiboksz.hu