Vágólapra másolva!
Olimpiai ezüstérmes birkózónktól, Bárdosi Sándortól megvonják a lakását, amelyben több mint tíz éve él.

"A sydneyi olimpia után el akartam költözni a szüleimtől, 2001-ben a MÁV felajánlott számomra egy lakást, amelyet nekem vásárolt" - kezdte Bárdosi a Sportklub Dodzsem című műsorában, amely pénteken este lesz látható, de a Blikk megszerezte a beszélgetés felvételét.

Bárdosi elmondta, hogy később azonban jöttek a problémák, a MÁV azzal a feltétellel adta a lakást, hogy a következő olimpián is részt kell vennie, de ezt ellehetetlenítették. "A BVSC szakosztályvezetője ugyanis befolyásolta az utazó keretet. Az olimpiai kvalifikációs versenyre nem lehettem válogatott, és itthonról néztem tévén, hogy birkóznak az érmekért azok, akiket le tudok győzni. Hazavágva ezzel az eredeti, MÁV-val kötött szerződésem" – magyarázta Bárdosi.

Bárdosi Sándor Forrás: MTI/Illyés Tibor

A birkózó hozzátette, hogy akkoriban tizenkét hónapig nem kapott fizetést. "Anyámékhoz jártam enni. Minden héten megígérték a klubnál, hogy fizetnek, de nem tették. Azt mondták, majd beszámítják ezt az elmaradást abba az összegbe, amennyiért megvehetném a lakást. Végül ez sem így lett... Közben eligazoltam a BVSC-ből, de azt mindenképp el akartam intézni, hogy az otthonom végre az enyém legyen. De sosem történt semmi, az illetékesek folyton csak ide-oda küldözgettek, most pedig szóltak, hogy mennem kell a lakásból. Illetve megengedték, hogy maradjak, de csak akkor, ha fizetek 10 millió forintot. Nem ezt beszéltük meg, és noha nem készítettünk róla szerződést, de azt ígérték, hogy MÁV-ingatlanértéken vehetem meg a lakást. A tízmillió pedig a piaci ára lenne a panelnak" - mondta Bárdosi, aki a párjával él együtt, és most albérletet keres maguknak.

"Azt nem hagyom, hogy földönfutó legyek a kedvesemmel együtt. Ha pedig végképp nem tudunk boldogulni, elhagyjuk az országot, de ez csak a végső eset lenne, hiszen nem akarunk elmenni."