Vágólapra másolva!
Babos Tímea az olasz Francesca Schiavonéval indul párosban az augusztus 26-án rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen.

"Nagyon örülök, hogy egy ekkora teniszezővel játszhatok együtt. Megtiszteltetésnek tartom, hiszen Francesca sok ember példaképe lehet. Amúgy is kedves, remélem, a pályán is megértjük egymást és jó hangulatú párost játszunk" - nyilatkozta Babos Tímea a menedzsmentje által szombaton kiadott közleményben.

A magyar teniszező múlt szombaton Michaella Krajicek oldalán diadalmaskodott a 125 ezer dolláros szucsoui versenyen, és ez volt idei negyedik elsősége párosban, így a legfrissebb páros világranglistán az 58. helyen áll. A US Openen egyesben főtáblás lesz.

A 33 éves Schiavone 2010-ben egyesben megnyerte a Roland Garrost, majd egy évvel később döntőbe került. Pályafutása legjobbjaként 2011. január 31-én a negyedik volt a világranglistán.

Az olasz játékos korábban párosban is szép sikereket ért el. Öt évvel ezelőtt az ausztrál Casey Dellacquával döntőbe jutott a Roland Garroson. Az Australian Openen (2009, társ: Dellacqua), Wimbledonban (2012, társ: Flavia Pennetta) és a US Openen (2006, társ: Kveta Peschke) a legjobb négyig jutott.