Vágólapra másolva!
Izgalmas, fordulatos versenyben győzött a férfi váltó a tajvani öttusavébén. A hajrában a fiúk "lőttek, mint a kisangyalok", és a negyedik helyről az élre törtek.

A Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám összeállítású férfi váltó a vívás és az úszás után a második helyen állt, majd a lovaglásban vesztett két pozíciót. Az utolsó szám, a lövészettel kombinált futás egészen kiválóan sikerült, így összejött a sportág ötvenedik magyar vb-aranya.

"Hihetetlenül izgalmas verseny volt a mai, úgy 22-szer voltunk a nap során a mennyben és a pokolban" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "Utoljára Kasza Robi lovaglásánál ijedtünk meg, mert a lova semerre sem akart menni, de aztán a fiúk úgy futottak és lőttek mint a kisangyalok."

A szakvezető elmondta, hogy a kiváló lövészet volt a kulcsa a győzelemnek, s különösen a második futó, Kasza második, illetve a záróember Demeter első lövészete volt pazar.

"Olyan küzdőszellem és harciasság volt ma a fiúkban, ami a jövőre nézve is nagyon biztató" - összegzett a kapitány, aki a gyengébb világbajnoki kezdés után különösen örül a győzelemnek.

A férfi váltó 1989 óta része a világbajnoki programnak, s ez volt a 11. magyar siker ebben a számban. Legutóbb 2011-ben győzött a staféta, akkor Marosi, Kasza, Tibolya Péter összeállításban.

A magyar csapat ezzel egy-egy arany- és ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, miután hétfőn a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású női váltó a második lett.