Vágólapra másolva!
A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és öccse, Attila, illetve az 57 kilós Karakas Hedvig és Szabó Katinka is kiesett a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

A tavaly olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és vb-harmadik Ungvári Miklós - aki 32 évével a magyar küldöttség legidősebb dzsúdósa - az azeri Rusztam Orudzsovval kezdett, és magabiztos ipponnal lépett tovább a 32 közé, ahol két jukóval bizonyult jobbnak az üzbég Navruz Jurakobilovnál. A 16 között a japán Ono Sohejjel szállt szembe, a 11 évvel fiatalabb Ázsia-bajnoki második ellenfél három perc elteltével ipponnal nyert, így a ceglédi klasszis lemaradt a legalább vigaszágat jelentő negyeddöntőről.

"Az első meccsemen kaptam egy rúgást a bal bokámra, most egy nagy pukli van rajta, a gyúró szerint lehet, hogy részleges szakadás. Jó voltam kondiban, nem fáradtam el, jó volt a sorsolásom is, szóval többet vártam ettől a vb-től" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Ungvári Miklós.

Öccse, az idén kétéves doppingeltiltás után visszatért Ungvári Attila első meccsén ipponnal alulmaradt az Eb-második grúz Nugzar Tatalasvilivel szemben, és búcsúzott.

Csütörtökön Krizsán Szabolcs és Csoknyai László (81) lép tatamira Brazíliában.

Csütörtökön Krizsán Szabolcs és Csoknyai László (81) lép tatamira Brazíliában.

"Rögtön Eb-ezüstérmessel kezdett, és gyengén dzsúdózott, és még intések után sem vállalt be egy dobást sem. Jártunk pár hete sportpszichológusnál is, lehet, hogy súlycsoportváltás lesz a megoldás" - mondta Ungvári Attila teljesítményéről trénere, Bíró Tamás.

A 2009-ben vb-bronzérmes Karakas ipponal verte a brit Nekoda Davis Smythe-t, majd a 32 között a brazil Ketleyn Quadrosszal találkozott, és jukóval kikapott.

Szabó Katinka a vb-második és hazai közönség előtt szereplő Rafaela Silvával meccselt, és remekül tartva magát csak jukóval maradt alul.

Vasárnapig 123 ország 680 dzsúdósa lép tatamira a 11 800 férőhelyes Maracanazinho Arenában.