Vágólapra másolva!
Több évnyi hallgatás után a SportKlubnak nyilatkozott Erdei Zsolt egykori klubja, az Universum vezetője, Klaus Peter Kohl, aki kifejtette: senki nem fizet többet a magyar bokszoló meccseiért, mint ők.

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok bokszoló kétezer novemberében kezdte profi pályafutását az Universumnál, ahol tíz évet töltött el.

Erdei 2010-ben megszakította kapcsolatát az Európában évekig egyeduralkodó egyesülettel, majd nevesebb ellenfelek reményében Amerikai felé vette az irányt, miközben tétlen éveiért a korábbi munkáltatóját tette felelőssé.

Kohl viszont a bokszoló mohóságának számlájára írja az együttműködés kudarcát: "Az igazi ok, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500 000 eurót ajánlottam, de ő hatszázezret akart, amit meg is kapott. Később interjúkban letagadta a magas fizetését."

Erdeit többször érte az a vád, hogy túlságosan is biztosra ment, így az összecsapásait sokkal inkább a hatékonyság, mint a látványosság jellemezte. Miután a klub és az ökölvívó útjai elváltak egymástól, Erdei nagy reményekkel ment Amerikába, de a korábbi hamburgi csillogás megkopott.

"Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet" - fejtette ki véleményét Kohl. "Csak hallottam a legutóbbi meccseiről, nem láttam őket, de hol tart most Erdei? Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott" - tette hozzá.