Vágólapra másolva!
44 éves korában, a nebraskai Omahában elhunyt a korábbi nehézsúlyú WBO-világbajnok, Tommy Morrison. A Rocky V című filmben szereplőként is feltűnő bokszoló mellett ott volt az utolsó órákban felesége, Trisha is.

Morrison lényegi profi karrierje az 1996-os, Marcus Rhode elleni mérkőzésig tartott, ugyanis az összecsapást megelőző hónapokban derült ki, hogy az amerikai bunyós HIV-fertőzött.

Miután 2007-ben egy phoenixi laboratórium vizsgálat kizárta a HIV-fertőzés lehetőségét, Morrison - aki folyamatosan bizonyítani próbálta, hogy nem beteg - ismét visszatért a kötelek közé. Ezt követően még két mérkőzést bokszolt, majd 2008 februárjában, a Matt Weishaar elleni győztes mérkőzést követőn végleg visszavonult.

Felesége később egy interjúban arról beszélt, hogy férje Guillain-Barre szindrómában szenvedett, és sosem volt HIV-pozitív.

A Herceg becenevű bokszoló profiként 48 győzelmet aratott, háromszor szenvedett vereség, egy csatája pedig döntetlennel zárult. Olyan hírességekkel mérhette össze az erejét, mint George Foreman, Ray Mercer vagy Lennox Lewis.

Forrás: Profiboksz.hu