Vágólapra másolva!
Djokovic és Serena Williams is lenullázta ellefelét két-két szettben a US Openen, Hewitt közel állt egy újabb bravúros győzelemhez, Andy Murraytől pedig elvett egy szettet Gyenyisz Isztomin.

Már a világelső Novak Djokovic is negyeddöntős a US Openen, miután tönkreverte Marcel Granollerst. A felek 3:3-ig együtt haladtak, ám onnan kizárólag Djokovic nyert game-et, hihetetlen módon adogatóként egyetlen labdamenetet sem vesztett egészen a második szett második játékáig.

A meccs után egy rossz szót sem szólt ellenfelére a szerb világelső, helyette arról beszélt, hogy élete legjobb meccsét játszotta, a zsinórban hat love game-jével pedig viccelődött, mondván "ha John Isner lennék, már hozzászoktam volna."

Djokovic, US Open Forrás: AFP/Getty/Clive Brunskill

Két játszmában tehát lenullázta ellenfelét Djokovic, és így tett Serena Williams is egy szintén spanyol játékossal, Carla Suarez Navarróval. Utánuk már némi izgalmat is átélhetett az Arthur Ashe közönsége, Andy Murrayt legalább az első szettben meglepte Gyenyisz Isztomin.

A nap meccsét viszont a 2001-es győztes Lleyton Hewitt játszotta, aki a negyedik játszmában két játékra volt a továbbjutástól, 4:1-re vezetett Mihail Juzsnyij ellen, ám az orosz kiegyenlített, majd a döntő szettben 7:5-re győzött.

Ana Ivanoviccsal alaposan megszenvedett Viktorija Azarenka, akárcsak a Li Na Jelena Makarovával. Li a férje mellett egy új edzőt, Carlos Rodriguezt is alkalmazza immár, a hatásáról pedig elmondta: "Rá legalább figyelek. Ha a férjem mond valamit, sosem figyelek, csak azt mondom, rendben, lapozzunk. Úgyhogy ha most a férjem mondani szeretne valamit, úgy kezdi: Figyelj, ezt Carlos üzeni."

US Open, 4. forduló:
Novak Djokovic (szerb, 1.) - Marcel Granollers (spanyol) 6:3, 6:0, 6:0
Andy Murray (brit, 3.) - Gyenyisz Isztomin (üzbég) 6:7 (5-7), 6:1, 6:4, 6:4
Stanislas Wawrinka (svájci, 9.) - Tomas Berdych (cseh, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (8-6), 6:2
Mihail Juzsnyij (orosz, 21.) - Lleyton Hewitt (ausztrál) 6:3, 3:6, 6:7 (3-7), 6:4, 7:5

Nők, negyeddöntő:
Serena Williams (amerikai, 1.) - Carla Suarez Navarro (spanyol, 18.) 6:0, 6:0
Li Na (kínai, 5.) - Jelena Makarova (orosz, 24.) 6:4, 6:7 (5-7), 6:2

4. forduló:
Viktoria Azarenka (fehérorosz, 2.) - Ana Ivanovic (szerb, 13.) 4:6, 6:3, 6:4