Vágólapra másolva!
Az olasz Flavia Pennetta bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában, 65 perc alatt legyőzte honfitársát, a tizedik helyen kiemelt Roberta Vincit. Pennetta pályafutása során először került négy közé Grand Slam-viadalon.

Folytatta remek szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon Flavia Pennetta, aki az amerikai Nicole Gibbs első fordulóbeli legyőzése után négy kiemeltet búcsúztatva már az elődöntőnél jár.

Ráadásul szettet sem veszített eddig, az olasz Sara Erranit, az orosz Szevtlana Kuzyecovát, a román Simona Halepet és a negyeddöntőben barátnőjét, a szintén olasz Roberta Vincit is két szettben győzte le, utóbbi ellen 65 perc is elég volt a 6:4, 6:1-es győzelemhez.

"New York mindig különleges hely volt a számomra, még mindig nem tudom elhinni, hogy négy közé jutottam" - mondta Pennetta, aki 2008 és 2011 között háromszor is nyolc között volt, de sohasem tudott továbblépni.

A 31 éves teniszező - aki az olaszok közül először jutott a legjobb tízbe a világranglistán, még 2009-ben - tavaly súlyos csuklósérülést szenvedett, emiatt hét hónapot ki is kellett hagynia.

Eredmények, negyeddöntő, nők:
Pennetta (olasz) - Vinci (olasz, 10.) 6:4, 6:1