Vágólapra másolva!
Több mint 10 kilogramm és 13 év a hátrány, amit a világ legjobb ökölvívójának, Floyd Mayweathernek le kell küzdenie szeptember 14-én, amikor pályafutása során harmadik alkalommal merészkedik át a nagyváltósúlyú mezőnybe, hogy megküzdjön a mexikóiak egyre feljebb törő csillagával, Saul Alvarezzel.

A nyilvánvaló fizikai és életkorbeli hátrány miatt sokan úgy gondolták, Mayweather nem fogja vállalni a kockázatot, ő azonban általános meglepetésre húzott egy merészet, és bevállalta Alvarezt, méghozzá úgy, hogy komolyabb előnyt (hacsak a 68,9 kilós súlyhatárt nem tekintjük annak) nem is kért magának.

Igaz, Alvareznek még soha nem volt ilyen szintű ellenfele, de a 23 éves sportoló meccsről meccsre jobb teljesítményt mutat, sebessége, kombinációs készsége remekbe szabott, sokan - például promótere, Oscar De La Hoya is - úgy vélik tehát, hogy hosszú évek óta neki van a legnagyobb esélye legyőzni Mayweathert.

Mayweather viszont úgy fest, nagyon is bízik a rutinjában, kivételes technikai tudásában, mozgáskultúrájában, illetve legendás védekezésében, még az sem zavarja, hogy a meccsre a mexikói függetlenségi ünnep előtt közvetlenül kerül sor, és hogy néhányan úgy tekintenek Alvarezre, ő lehet, aki Mayweather veretlenségét elveheti.

A kockázatok tehát a ringen belül és kívül is magasak Mayweather számára, a kérdés az, képes lehet-e immár 36 esztendősen ezen a kihíváson is felülkerekedni és még tovább erősíteni előkelő helyét a sportág történelmében.

www.profiboksz.hu