Vágólapra másolva!
Ken Norton, a korábbi nehézsúlyú profiboksz-világbajnok hetvenéves korában, szívelégtelenségben elhunyt.

Az egykori tengerészgyalogos 1973 márciusában robbant be a köztudatba, amikor pontozással legyőzte Muhammad Alit, úgy, hogy a mérkőzésen az ellenfele állkapcsát is sikerült eltörnie. Ez volt Ali második veresége profiként, másfél évvel korábban Joe Fraziertől kapott ki.

Fél évvel később aztán a visszavágón veszített Ali ellenében, majd a két fél 1976-ban ismét találkozott egymással, ekkor pontozással újfent az ellenfelet hozták ki, bár sokak szerint Norton jobban megérdemelte volna a győzelmet.

"Egy éve még felépült a stroke-ból, de most szívelégtelenségben meghalt" - közölte barátja, és egykori menedzsere, Patrick Tenore. "Igazi harcos volt, kemény csatát vívott, azt hittük, ismét győzhet. Igazi bajnok volt, és egy csillogó szemű jóbarát, aki sohasem szólt egy rossz szót senkinek. Mindenkinek nagyon fog hiányozni."

Norton profi pályafutása során 42 mérkőzést nyert meg (33 KO), egy döntetlen mellett hétszer szenvedett vereséget, Ali mellett két másik bokszlegenda, George Foreman és Larry Holmes is legyőzte.

A korábbi világbajnokot az Ökölvívás Nemzetközi Hírességek Csarnokába, az Egyesült Államok Haditengerészetének Sportolói Hírességek Csarnokába, valamint a WBC Hírességek Csarnokába is beiktatták.