Vágólapra másolva!
Kammerer Zoltán a 2016-os riói olimpiág szeretné folytatni a pályafutását. Egy hónapig nem kajakozik, helyette félmaratont futott és ralizott.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos már korábban eldöntötte, hogy ha 2014-ig akár egyetlen Eb-n vagy vb-n érmet nyer, akkor kitart a riói játékokig. Az éremszerzés már a lehetséges első alkalommal, a júniusi Európa-bajnokságon sikerült, a 35 éves kajakozó elképzelésein pedig nem változtatott, hogy a duisburgi világbajnokságon 1000 méteren lemaradt a dobogóról az általa vezetett négyes.

"A vb-n kevés hiányzott az újabb éremhez, de a szezon összességében sikeres volt. Ha semmi nem jön közbe, szeretném folytatni 2016-ig, és remélem, akkor is szerepelhetek majd a válogatottban” – jelentette ki a Graboplast-Győr kajakosa, Kammerer Zoltán, aki Rióban 38 éves lesz majd.

Kiemelte, hogy remek a csapatszellem, és sokat jelent neki, hogy változatlanul Fábiánné Rozsnyói Katalinnál készülhet a londoni olimpián ezüstérmes egységben a Vasas triójával, Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel. „Nagyon összetartó a csapat, hiszen mindenki az 1000 négyest tartja a fő számának, és úgy tűnik, egyikünk sem akar ezen változtatni. Attól, hogy egy egyesben esetleg jobb versenyző kerülne a négyesbe, még egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabbak lennénk."

Kammerer (jobbra hátul) tartja a lépést a fiatalokkal (balra Tóth, középen Pauman) Forrás: MTI/Kovács Tamás

Arról is beszélt, hogy nem érez fájdalmat edzés közben, de természetesen több pihenésre, regenerálódásra van szüksége a fiatalabb társakhoz képest. „Régebben sokszor 60-70 kilométert teljesítettem naponta, így volt miből visszavenni, most már az edzések intenzitása a legfontosabb. Sokat számít az is, hogy a sporton túl próbáltam magam még tudatosabban kímélni” – mondta Kammerer, aki október második hetében kezdi meg az alapozást a következő szezonra, de ez nem azt jelenti, hogy egy teljes hónapja sport nélkül telik. A szezonzáró magyar bajnokságon nyert aranyérmek után másnap lefutotta a félmaratoni távot a hagyományos budapesti rendezvényen, néhány nappal később pedig egy raliversenyen vett részt.