Vágólapra másolva!
Hiába mutatott hosszú évek óta hanyatló formát, úgy tűnt, hogy a korábbi vitathatatlan cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok Evander Holyfield ötven felett sem fogja feladni álmát, hogy újra visszaszerezze a nagy szervezetek nehézsúlyú világbajnoki címeit. Mostanra azonban, úgy tűnik, elege lett.

Az 50 éves legenda azt nyilatkozta, beletörődött, hogy szögre akassza az alaposan leharcolt kesztyűit, és úgy véli, többé nem fog bokszolni.

"Már nem igazán gondolok a bunyóra. Úgy vélem, mindenkinek az életében eljön az a pont, amikor valami másba kell fognia, számomra pedig most jött el a nagy lehetőség, hogy utat mutassak más embereknek, és támogassam őket, hogy egy nap bajnokká váljanak" - idézte a Profiboksz.hu Holyfieldet.

"Egy időben határozott célom volt, hogy ismét nehézsúlyú világbajnok legyek, de ez inkább önzőség volt. Most, hogy a Bajnokok Világközösségével dolgozom együtt, itt van számomra a lehetőség, hogy teljesen más módon, de ismét hatással legyek az emberekre. Rájöttem, hogy tényleg sokkal jobb adni, mint kapni. Még mindig érdekel a boksz, mint rajongót, de a valódi bunyót befejeztem" - tette hozzá.