Vágólapra másolva!
Nyikolaj Valujevnek, a Boksz Világszövetség (WBA) volt nehézsúlyú világbajnokának nem tetszett a Vlagyimir Klicsko-Alekszandr Povetkin mérkőzés, amely szerinte "megválaszolatlanul hagyott több kérdést."

Klicsko ronda meccsen verte az olimpiai bajnokot

A 2011-ben visszavonult orosz bokszoló - aki jelenleg parlamenti képviselő - a Twitteren bírálta az összecsapást.

"Úgy volt, ahogy azt előre gondoltam, hogy a nyolcadik menetig Vlagyimir támaszkodni fog ellenfelére, rövid távolságokról kezd támadni, és tiltott, vagy a tűréshatáron lévő fogásokat alkalmaz" - írta az Orosz Óriásnak és Keleti Szörnyetegnek is becézett volt klasszis.

"Ilyesmiért engem ötször ennyit figyelmeztettek volna, és levették volna a szemüveget a bírók. A feleségem, Galina szerint Klicskót ki kellett volna zárni. Úgy gondolom, hogy az összecsapást a Klicsko-stáb az ismerős és az egyetlen jó forgatókönyv alapján bonyolította le, de az nem nyerte el a teremben ülők többségének tetszését. Az eredményt kihirdették, nem vitatom Klicsko győzelmét, de ez több kérdést hagyott megválaszolatlanul."

Valujev gratulált Povetkinnek, aki szerinte sokaknak megmutatta, hogyan kell a padlóról felállva a végsőkig küzdeni.

Klicsko a vártnál könnyebben, meggyőző fölénnyel, egyhangú pontozással győzte le Povetkint a helyi idő szerint éjszakába nyúló moszkvai mérkőzésen.

Az Olimpiai Stadionban rendezett gálán telt ház, 14 ezer néző előtt a 37 éves Klicsko a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét védte meg az eddig veretlen orosszal szemben.

Számos külföldi híresség is jelen volt, az első sorokban foglalt helyet Albert monacói herceg, továbbá ott volt Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is.

Az ukrán bokszoló végig uralta a mérkőzést, amely a hetedik menetben dőlt el, ekkor Povetkin háromszor került a padlóra, de a bíró tovább engedte a csatát. Az orosz öklöző talpon maradt a 12 menetes meccs végéig, de mindhárom pontozóbíró Klicskót látta jobbnak, így az ukrán 119-104-es pontozással győzött.