Vágólapra másolva!
Hároméves együttműködés után szakított edzőjével, Paul Annacone-nal Roger Federer, a svájciak 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárja.

A 32 éves játékos honlapján jelentette be a hírt két nappal azután, hogy kikapott a francia Gael Monfilstól a sanghaji torna nyolcaddöntőjében, és idén már az ötödik versenyén nem jutott el a negyeddöntőig.

Az amerikai tréner korábban a szintén világelső Pete Sampras felkészülését irányította. "A közös munka kezdetén kidolgoztunk egy programot, amelynek fő pontjai egy további GS-cím és a világelsőség visszaszerzése voltak. Ez tavaly sikerült, de most a váltás mellett döntöttünk" - közölte a világranglista jelenlegi hetedik helyezettje, aki novemberben 2001 óta először hiányozhat a legjobb nyolcat felvonultató ATP-világbajnokságról.

A hátproblémákkal küszködő és az utóbbi időben nagyobb fejű ütővel kísérletező Federer idén óta először nem vívott GS-finálét. Wimbledonban címvédőként a második fordulóban kikapott a rangsorban 116. ukrán Szerhij Sztahovszkitól, ezzel megszakadt 36 GS-negyeddöntőből álló rekordszériája.