Társoldalunk:

Magyar vívóarany Szentpéterváron

2013.10.26. 17:22

Aranyérmet nyert a párbajtőröző Szász Emese a küzdősportok szentpétervári világjátékának utolsó napján.

A 2010-ben vb-második, 2006-ban vb-harmadik magyar vívó a viadal honlapja szerint a 16-os táblán 15-6-ra verte az egyiptomi Ajah Musztafa Mohamed Nahdit, majd 15-5-re az orosz Vijoleta Kolobjovát, az elődöntőben pedig 15-12-re a román Ana Maria Branzát. A döntőben Szász a világbajnok észt Julia Beljajevával találkozott és 12-4-re győzött.

A magyar vívók összesen három érmet szereztek, a zárónapi magyar aranyat megelőzően, csütörtökön a kardozó Szilágyi Áron bronzot, majd pénteken a párbajtőröző Boczkó Gábor ezüstöt nyert.

A magyar küldöttség összesen nyolc dobogós helyezéssel - három elsővel, négy másodikkal és egy harmadikkal - zárt. Múlt vasárnap Nyilasy Péter botvívásban, hétfőn Dubi Sándor kendóban volt második, míg pénteken a kick-boxosok szállították az érmeket: full contact szabályrendszerben Görbics Gábor győzött a 63,5 kilogrammos súlycsoportban, s ugyancsak nyert az úgynevezett pointfighting szabályrendszerben Gömbös László a 74 kilogrammos kategóriában, míg Veres Richárd másodikként végzett 63 kilogrammban.