Vágólapra másolva!
Hátműtétjét követő felépülése után sem teljesen biztos a jövő februári téli olimpián való részvétele Jevgenyij Pljuscsenkónak, az oroszok olimpiai bajnok és háromszoros vb-győztes műkorcsolyázójának.

A 31 éves sportoló - akinek a gerincéből vettek ki egy elkopott porckorongot februárban - szerdán azt mondta, az operáció után borzalmasan érezte magát.

"Gyakorlatilag újra kellett tanulnom ülni, felkelni az ágyból és járni. Akkor gondolkodni sem mertem azon, hogy egyáltalán ismét jégre tudok-e lépni" - nyilatkozta Pljuscsenko, aki hozzátette, "hihetetlen félelem" uralkodott el rajta, amikor fél év után újra korcsolyacipőt húzott.

Az orosz sztár nyáron arról beszélt, fejben 18 évesnek, testben azonban 85 esztendősnek érzi magát. "Mára ez egy kicsit javult. Most úgy érzem, mintha egy 50 éves emberé lenne a testem" - mondta Pljuscsenko, aki a hétvégén, Rigában már versenykörülmények között próbálja majd ki, mennyi terhelést bír a teste, s ha sikerrel veszi ezt az akadályt, akkor a nemzeti bajnokságon kiharcolhatja indulási jogát Szocsiban.

Pljuscsenko lehet az első műkorcsolyázó, aki sorozatban négy ötkarikás eseményen nyer érmet, mivel 2006-ban arany-, 2002-ben és 2010-ben pedig ezüstérmet szerzett.