Vágólapra másolva!
Magnus Carlsennek már csak másfél pontra van szüksége ahhoz, hogy legyőzze az aktuális világbajnokot, Viswanathan Anandot, és megszerezze a címet. A Csennajban zajló párosmérkőzés nyolcadik játszmája a 33 lépésben ért véget döntetlennel.Carlsen két ponttal vezet.

A világbajnoki döntő nyolcadik játéknapjának legérdekesebb eseménye a partit követő doppingkontroll volt, emiatt csúszott a sajtótájékoztató. Magáról a partiról alig lehet mondani valami érdekeset. A világranglista-vezető Magnus Carlsen világossal játszott, és sorozatban harmadszor, a párosmérkőzésen immár negyedszer a spanyol megnyitás berlini változatát alkalmazta.

Kétpontos vezetésének birtokában a világossal játszó kihívó Magnus Carlsen nem erőltette a játékot, a sorozatos cserék teljes kiegyenlítéshez vezettek - írja Verőczi Zsuzsa nagymester az Origo Sakkblogjában.

Carlsennek még másfél pontra van szüksége a világbajnoki cím elhódításához. A pihenőnap után csütörtökön játsszák a kilencedik partit, a címvédő Viswanathan Anand lesz a világos. Pénteken és vasárnap ülnek újra asztalhoz, végül hétfőn - ha addig nem dől el a világbajnoki cím sorsa.