Vágólapra másolva!
A korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok Erdei Zsolt azt hangsúlyozta, nem volt aláírt szerződése az Elvir Muriqi elleni január végi találkozóra, amit végül nem vállalt be. Bár a promótere szerint családi okokra hivatkozott a visszalépésnél, ő az idő rövidségét tartotta a legnagyobb gondnak. A kapcsolata Lou Di Bellával már tavaly megromlott, az amerikai álmokkal leszámolt, de Európában még szeretne alkotni valamit.

Madár promótere azt állítja, a magyar klasszis családi okok miatt mondta le a január 31-re tervezett meccset. "Az elmúlt években többször is ugyanezt csinálta, ez kétségessé teszi a pályafutását" - idézte az Espn.com Lou DiBellát.

A magyar bokszoló a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt hangsúlyozta, hogy nem volt aláírt szerződése a mérkőzésre, csak az egyeztetésig jutottak. "Nyilván a menedzsment úgy gondolta, ez elég, hogy fixnek vegye a szándékom, és engem lélektani teherként is nyom, hogy írjam már alá a szerződést, mondván a fenébe is, egy hónap sincs hátra" - idézte sportnapilap Erdeit.

Erdei Európában keresne új lehetőségeket Forrás: AFP/Volker Hartmann

A 39 éves Erdei szavaiból az derült ki, hogy a legfontosabb gondja a találkozóval az idő rövidsége volt. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy korábban a SportKlubnak azt mondta, mindenképp szeretne a DiBella által ajánlott január 31-i meccsen bokszolni.

A menedzserhez fűződő viszonyáról azt mondta, az már nem fog megromlani, mert a tavaly márciusi monte-carlói mérkőzése óta nem bízik DiBellában.

A kútba esett meccs ellenére, és azzal együtt, hogy az elmúlt két évben mindössze egy meccse volt, továbbra sem akarja befejezni. "Attól még hogy az amerikai álmokkal leszámoltam, Európában lehet még keresnivalóm."