A harmadik bukás elvette a síkirálynő olimpiáját

US alpine skier Lindsey Vonn looks on during a press conference with members of the US Ski Team ahead of the 2013 Ski World Championships held in Schladming on February 3, 2013. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
Vágólapra másolva!
Az olimpiai és világbajnok Lindsey Vonn hiába küzdötte vissza magát súlyos sérülése majd az újabb keresztszalag-szakadása után, a harmadik balesete után két héttel eldőlt, hogy ki kell hagynia a téli olimpiát.

A négyszeres összetett világkupa-győztes alpesisíző a Facebook-oldalán jelentette be a hírt, miután sérülése nem jött rendbe, és a szalagjai nem elég stabilak a versenyzéshez.

Vonn a tavaly februári világbajnokság lesikló versenyén szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört.

A visszatérésre készülve november 19-én edzés közben nagyot bukott, s szintén a jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja.

Mindent megtett a címvédésért, de nem lehet ott Szocsiban Forrás: AFP/Alexander Klein

December elején aztán a 29 éves síző mégis visszatért. Jelezte, hogy nem operáltatja meg a térdét, mert azzal minden esélyét elveszítené arra, hogy a februári szocsi olimpián megvédhesse lesikló-bajnoki címét.

Egyre jobb eredményeket ért el, de december 21-én a Val d'Isere-i lesikló viadalon ismét bukott, és megint a jobb térde sérült meg.

Tiger Woods barátnője a szocsi olimpia egyik legnagyobb sztárja lett volna. A kétszeres világbajnok jelezte, hamarosan megműtik a térdét, s biztos benne, hogy a jövő évi világbajnokságon, melyet otthonában, Vailben rendeznek, ott lesz a mezőnyben.