Vágólapra másolva!
Kevesebb mint egy hónappal Titisee-Neustadtban elszenvedett balesete után pénteken ismét nagyot bukott Thomas Morgenstern háromszoros olimpiai bajnok síugró, akit kórházba kellett szállítani a Világkupa-sorozat tauplitzi sírepülő állomásának edzéséről.

A nyolcszoros világbajnok osztrák sportoló pénteken ugrás közben a levegőben megbillent, s bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett.

Morgenstern rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel.

"Kórházba vitték megvizsgálni, mert rövid ideig nem volt magánál. A kórházba szállítás közben már a tudatánál volt, és tudta mozgatni a végtagjait" - nyilatkozta az ORF-nek Herbert Leitner, az osztrákok csapatorvosa.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint komoly fej- és tüdősérülést szenvedett, de egyelőre senki nem nyilatkozott arról, hogy van-e esélye részt venni februárban a szocsi téli olimpián.

A 27 éves síugró közel egy hónapja versenyen esett nagyot, s akkor hordágyra fektetve, nyakmerevítővel szállítottak kórházba. A németországi esetet ujjtöréssel és zúzódásokkal megúszta, gyorsan felépült, s a hétfőn zárult Négysáncversenyen második lett összetettben.

A múltkori bukás: