Vágólapra másolva!
Szocsiban, a téli olimpia helyszínén a média számára fenntartott kilenc hotelből három még nem fogad vendégeket, miközben meleg víz és fűtés nincs mindenhol, és az ivóvíz a színe alapján leginkább a vizeletre emlékeztet. A magyar sportolók szállásán előbb hideg volt, majd az új helyen nincs bekötve a víz a konyhában és nincsenek evőeszközök.

A helyszínen tartózkodó újságírók beszámolója szerint Szocsiban egyelőre bajos lenne arról beszélni, hogy minden készen áll a téli olimpiára, holott csütörtökön már elkezdődnek a versenyek, pénteken pedig fellobban a láng.

Harry Reekie, a CNN tudósítója arról írt a Twitter-oldalán, hogy a cége öt hónapja lefoglalt tizenegy hotelszobát az olimpia idejére, és ezek közül mindössze egy volt olyan állapotban, hogy elfoglalhatták.

Shaun Walker, a Guardian munkatársa arról panaszkodott, hogy a szobájában sem fűtés, sem internet nem volt, és a cikkében arról is beszámolt, hogy egyik kollégája meglepően tapasztalta, hogy amikor belépett a szobájába, az ágyában valaki más aludt. Volt, aki amiatt panaszkodott, hogy nem volt meleg víz a szállodai szobájában, Stacy St. Clair, a Chicago Tribune újságírója pedig azzal szembesült, hogy a recepciós azt mondta neki, az arcát ne mossa meg a csapvízzel, mert veszélyes.

A függönnyel mintha lenne egy kis gond:


"Az imént mostam meg az arcom Evian ásványvízzel, tisztára olyan vagyok, mint egy modell" - írta ki St. Clair a Twitter-oldalára, ahol posztolt egy képet a csapvízről is, amely sárgás színével leginkább a vizeletre emlékeztet.

Többen is vígjátékba illő helyzetbe kerültek, amikor a szobájuk ajtajának kilincse a kezükben maradt, Greg Wyshynski, a Puck Daddy nevű hokis blog munkatársa pedig azon lepődött meg a legjobban, hogy a vécén egy olyan felirat fogadta, amelyen az állt, hogy a vécépapírt ne dobja be a vécékagylóba, hajítsa inkább a szemetesbe. Biztos nem volt még Görögországban.

A média számára fenntartott kilenc hotelből három még nem áll készen a vendégek fogadására, az egyik német fotós pedig azt mesélte, hogy pár napja még kóbor kutyák és munkások mászkáltak ki-be a szobákban abban a szállodában, ahol megszállt. Jól visszaadta a helyi viszonyokat az a bejegyzés, amit Kevin Bishop, a BBC oroszországi tudósítója írt ki a Twitter-oldalára: a szállodájának a recepcióján padló még nincs, de az asztalon azért ott díszeleg üdvözlés gyanánt egy kép Vlagyimir Putyinról.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjára felkerült videó alapján a magyar szállásal sem volt minden rendben, az első két napot olyan helyen töltötték az olimpikonok, ahol nem volt fűtés, és mindössze 13 fok volt a házban. A vezetőség azonban intézkedett, így a sportolók átkerültek egy új apartmanba, ahol viszont a konyhában nincs bekötve a víz, nincsenek evőeszközök, és pohárból is mindössze kettő van, azok is a fürdőszobában.

A helyzet tehát egyelőre elég kaotikus, de az legalább megnyugtató, hogy a helyszínek már elkészültek, ahogy a reptér és a pályaudvar is készen áll az olimpiára érkezők fogadására.