Vágólapra másolva!
A 19 éves Justine Dufour-Lapointe testvére kezét fogva dolgozta fel a szocsi sikert, miután Chloe Dufour-Lapointe előtt megnyerte a női síakrobaták mogul számát.

Justine Dufour-Lapointe saját bevallása szerint is megdöbbent azon, hogy ő nyerte a női síakrobaták mogul számát a szocsi téli olimpia szombati versenynapján. Ráadásul a második helyen nővére, Chloe zárt, és hogy a családi öröm teljes legyen, a harmadik, legidősebb testvér is ott volt a mezőnyben, igaz, csak a 12. helyen zárt.

Chloe és Justine Dufour-Lapointe Forrás: AFP/Javier Soriano

A szombat este így a kanadai olimpiai történet egyik legemlékezetesebb pillanata lett. Az eredményhirdetéskor Justine megragadta Chloe kezét, és együtt léptek fel a dobogóra.

"Amikor fogtam Chloe kezét, azt éreztem, nem vagyok egyedül. Szinte sokkos állapotban voltam, de testvérem közelsége megnyugtatott” - mesélte az újdonsült olimpiai bajnok.

A legidősebb testvér, Maxime a nézőtéren sírt, hiszen egy nappal a 25. születésnapja előtt szinte ajándékot kapott húgaitól. "Együtt jártuk be ezt az utat, és amikor Montreal közelében elkezdtük ezt a sportágat, nem hittük, hogy egy dinasztia született. Szerencsés vagyok, hogy ugyanabban a házban élünk, mert így a világ két legjobbjától tanulhatok” - mondta.

A végeredmény, síakrobatika, női mogul:
1. Justine Dufour-Lapointe (Kanada)
2. Chloe Dufour-Lapointe (Kanada)
3. Hannah Kearney (Egyesült Államok)

Testvérsikerek

Korábban kétszer fordult elő a téli olimpiák történetében, hogy egy versenyszám első két helyén testvérpár végzett. A francia Marieele és Christine Goitschel az 1964-es innsbrucki játékok óriás-műlesikló számát, míg az 1992-es albertville-i olimpián az osztrák Doris és Angelika Neuner a női szánkósok viadalát uralta.