Társoldalunk:

Björndalen ezúttal ellőtte magát

2014.02.10. 17:31

Nem sikerült az újabb éremszerzés a norvég Ole Einar Björndalennek, aki három lövőhibát vétve csak a negyedik helyen ért célba a férfi sílövők üldözéses versenyében. Az olimpiai bajnok a francia Martin Fourcade lett.

A francia Martin Fourcade annak köszönhette sikerét, hogy a négy sorozatban csak egyetlen lövőhibát követett el és emellett gyorsan futott. A két fekvő helyzetű lövészetet rontás nélkül oldotta meg, ahogy az osztrák Dominik Landertinger és a cseh Jaroslav Soukoup is. 

A rajt után gyorsan összeállt élcsoport többi tagja viszont hibázott vagy az első, vagy a második lövészet során, így hárman megléptek a mezőnytől. A harmadik sorozatban, amikor már álló helyzetben kellett leadni a lövéseket, az élen haladó hármas is hibázott, ám az üldözők úgyszintén. 

A negyedikben viszont Fourcade pontosan célzott és már a lőállásban ünnepeltette magát. Landentinger és Soukoup visszaesett, miközben egy másik cseh, a hibátlan Ondrej Moravec és egy másik francia, Jean Guillaume Beatrix felzárkózott.

A 40 éves norvég Ole Einar Björndalen ezúttal negyeddikként ért célba, mivel három sorozatban is rontott egy-egy lövést. 

Az összetett világkupában élen álló, 25 esztendős Martin Fourcade a hétfői diadalát megelőzően egy olimpiai érmet szerzett: négy éve, Vancouverben a tömegrajtos versenyben másodikként végzett.

A franciáknak eddig nem volt érmük Szocsiban, ezúttal viszont kettőt is szereztek.

Eredmény, sílövészet, férfi 12,5 km-es üldözéses verseny:
1. Martin Fourcade (Franciaország) 33:48.06 p (0+0+1+0 lőhiba)
2. Ondrej Moravec (Csehország) 14.1 mp hátrány (0+0+0+0)
3. Jean Guillaume Beatrix (Franciaország) 24,2 mp h. (0+0+1+0)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK