Olimpiai földrengésért imádkoznak

Pásztor István, kézilabda, 2004, olimpia
GREECE, Athens : Hungarian captain Istvan Pasztor celebrates a goal as Korean defenders watch the ball in the net during their quarter final clash at the Athens 2004 sports pavillion, 24 August 2004. Hungary defeated Korea 30-25 to reach the semi-final. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Egy iszlamista csoport felszólította a híveit, hogy imádkozzanak az olimpiai játékokat sújtó földrengésért, így bosszulva meg a "hitetlen oroszok" elleni harc áldozatait - közölte a Reuters hírügynökség.

A Kaukázusi Emirátus nevű csoport a térség északi részén hozna létre iszlamista államot, a cél érdekében pedig már tavaly is a játékok megtámadására szólította fel a követőit.

"Aki képes elolvasni ezt a levelet, könyörögjön, hogy a Mindenható pusztító földrengést mérjen Szocsira, a hitetlenek pedig szomjazzanak a pokolban, mielőtt megfulladnak az árvízben" - áll a levélben.

"Ez az ateisták és pogányok játéka. Annyira arrogánsak ezek a disznók, hogy úgy döntöttek: azon a földön rendeznek olimpiát, hol őseink a vérüket adták az iszlámért és muszlimokért.

Oroszország a csecsenekkel vívott háborúban próbálja megfékezni az észak-kaukázusi szélsőségeseket. Decemberben Volgográdban több bombát is robbantottak, a merényletekben 30 ember vesztette életét.

A játékok előtt a magyar küldöttséget is terrortámadással fenyegették meg egy angol és orosz nyelvű e-mailben. Korábban példátlan biztonsági készültség mellett rendezik az olimpiát, többek közt mintegy hetvenezer katona őrzi a játékok területét.