Vágólapra másolva!
Aki szerint nem nehéz milliók előtt jégre lépni, egy rohadt idióta, jelentette ki Jeremy Abbott, négyszeres amerikai bajnok műkorcsolyázó, aki csupán a 12. helyen végzett a szocsi olimpián.

Nagy csalódás okozott a férfi műkorcsolyázók egyéni versenyében Jeremy Abbott a szocsi olimpián. A négyszeres amerikai bajnok a rövid programban nagyot esett, és csak kisebb ápolás után tért vissza a jégre, hogy befejezze a kötelezőt. A közönség állva tapsolta meg igyekezetét, ezzel a 15. helyről folytathatta a versenyt, de a kűrben is csak a nyolcadik legjobb volt, így végül összesítésben a 12. helyen végzett.

Abbott azonban nem bírta elviselni a kritikát. "A legszívesebben bemutatnék, és azt mondanám, mindenki kapja be" - nyilatkozta. "Senkinek sem kell ennyi ember előtt jégre lépnie, és nyolc percben bizonyítania. Aki úgy gondolja, ez nem nehéz, az egy rohadt idióta."

Az olimpián végül a 19 esztendős japán Hanju Juzuru nyert, a második helyen a háromszoros világbajnok kanadai Patrick Chan, míg a harmadikon a vb-ezüstérmes kazah Gyenic Ten végzett.