Tízszer műttetem magam, ha kell

Szocsi, 2014. február 13.
Az orosz Jevgenyij Pljuscsenko a bemelegítés után, amely közben megsérült és hátfájása miatt visszalépett a 2014-es szocsi téli olimpia férfi műkorcsolya versenyétől a Jéghegy (Iceberg) Korcsolyapalotában, Szocsiban 2014. február
Szocsi, 2014. február 13. Az orosz Jevgenyij Pljuscsenko a bemelegítés után, amely közben megsérült és hátfájása miatt visszalépett a 2014-es szocsi téli olimpia férfi műkorcsolya versenyétől a Jéghegy (Iceberg) Korcsolyapalotában, Szocsiban 2014. február 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Indulni szeretne a 2018-as pjongcsangi olimpián Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok sztárműkorcsolyázója, aki előbb sérülés miatt visszalépett a szocsi játékoktól, majd bejelentette visszavonulását.

"Ha kell, akár tízszer is megműttetem magam. Nem kizárt, hogy megpróbálkozom az ötödik olimpiámmal" - jelentette ki a 31 éves Pljuscsenko, aki a múlt csütörtöki rövidprogramra készülve bemelegítés közben sérült meg. A 2006-ban, Torinóban olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok orosznak egy sikertelen ugrásban megrándult a dereka. A korábban komoly műtéten átesett Pljuscsenko erős fájdalomra panaszkodott és bár a közönség hosszan biztatta, végül úgy döntött: nem vállalja a versenyzést.

Az orosz szövetség január 22-én döntött úgy, hogy a csapatverseny mellett Jevgenyij Pljuscsenkót indítja egyéniben is, jóllehet a nemzeti bajnokságban a sztársportoló második lett Makszim Kovtun mögött. Utóbbi viszont csak az ötödik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, ezért a szövetség - zártkapus összevetés után - Pljuscsenko mellett döntött. Az oroszoknak a férfiak olimpiai mezőnyében csak egy kvótájuk volt, így ugyanannak a versenyzőnek kellett indulnia egyéniben és a csapatversenyben is.

Pljuscsenko a bemelegítés után, amely közben megsérült Forrás: MTI/Illyés Tibor

A múlt héten a téli olimpiák történetében először megrendezett műkorcsolya-csapatversenyben a Pljuscsenko vezette orosz csapat bizonyult a legjobbnak. A 31 éves sportolónak az volt a negyedik olimpiai érme.