Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy négy meccslabdát hárítva győzött David Ferrer ellen, a japán Nisikori Kej újabb nagy skalpot szerzett a miami tenisztornán.

A huszadik helyen kiemelt japán játékos az első szettet elbukta Roger Federer ellen, a másodikban pedig kétszer is brékhátrányban volt, de 7:5-re fordítva kiharcolta a döntő játszmát.

Nisikorinak két bréklabdája is volt a harmadik játszma negyedik játékában, de Federer ekkor még megmenekült, a japán azonban 5:4-es vezetésnél elvette Federer szerváját, és ezzel be is fejezte a 128 perces meccset. Nisikorinak ez volt zsinórban a második győzelme a svájci ellen, tavaly májusban Madridban is győzött ellene. Federer a meccs után amiatt bosszankodott, hogy nem működött igazán a szervája, és dicsérte ellenfelét, aki jól kontrollálta a labdát, és főleg fonákkal szerzett fontos pontokat.

Nisikori az elődöntőben Novak Djokoviccsal találkozik majd, aki két szettben nyert Andy Murray ellen. A korábbi világelső szerb játékos 12-8-ra vezet összesítésben brit riválisával szemben, és visszavágott legutóbbi csatájukban, a tavalyi wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért.

A nőknél a második helyen kiemelt kínai Li Na bő kétórás csatában verte a dán Caroline Wozniackit, és a négy között - akárcsak az Australian Open fináléjában - a szlovák Dominika Cibulkova vár rá. A másik ágon a világelső és címvédő Serena Williams találkozik az orosz Marija Sarapovával.

férfiak (5,6 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Nisikori (japán, 20.) - Federer (svájci, 5.) 3:6, 7:5, 6:4
Djokovic (szerb, 2.) - Murray (brit, 6.) 7:5, 6:3

nők (5,4 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Li (kínai, 2.) - Wozniacki (dán, 11.) 7:5, 7:5
Cibulkova (szlovák, 10.) - A. Radwanska (lengyel, 3.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:3