Holtan találták a legjobb spanyol távolugrót

Yago Lamela spanyol távolugró
Men's long jump gold medal winner Dwight Phillips (C) of the US, silver medal winner James Beckford (R) of Jamaica and silver winner Yago Lamela of Spain pose on the winners' podium 30 August 2003 during the 9th Athletics World Championships at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Holtan találták Yago Lamelát, kétszeres vb-ezüstérmes spanyol atlétát, aki korábban tíz évig tartotta a távolugrás Európa-rekordját. Lamela 36 éves volt.

Lamela egy ideje depresszióval küszködött, és kórházban is kezelték a lelki problémái miatt. Lamela legjobb éve az 1999-es volt, amikor a fedett pályás és a szabadtéri világbajnokságon is ezüstérmes lett, mindkétszer a kubai Iván Pedroso győzte le.

A fedett pályán ugrott 8,56 méter tíz évig Európa-rekord volt, Sebastian Bayer 2009-ben döntötte meg. Lamela 2004-ben két évnyi szenvedés után megműttette az Achillesét, de a felépülése nem úgy alakult, ahogy várta, ez is közrejátszott a depresszió kialakulásában, végül 2009-ben vonult vissza.

Balra Yago Lamela a 2003-as atlétikai vb-n Párizsban Forrás: AFP/Jack Guez