Vágólapra másolva!
Vad Ninetta már korábban eldöntötte, hogy ha párost megy, akkor azt csak Szabó Gabriellával teszi, így biztosan nem fog összeülni Kárász Annával. Az új összetételű női kajaknégyes viszont fantasztikusan ment első versenyén, a szegedi világkupán.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta kajaknégyes először ült össze, ennek ellenére nagyon fölényes győzelmet aratott vasárnap 500 méteren Szegeden, ahol a nemzetközi szövetség világkupa-sorozatának utolsó állomását rendezték meg. Igaz, majdnem ugyanebben az összetételben nyertek világbajnokságot is, csak akkor Fazekas-Zur Krisztina is a hajóban ült, ő azonban most gyermeket vár, így Kárász Anna került a négyesbe.

„Csodának tartom, hogy ilyen felállásban ilyen szinten tudtunk kajakozni úgy, hogy gyakorlatilag először ültünk össze, és fél éve nem láttunk négyes kajakot” – kezdte az Origónak Szabó Gabriella. „Szerencsére gyorsan visszajött mindenkinek az érzés, szinte tökéletesen mentünk, és messze túlszárnyaltuk az elvárásainkat. Nem azt mondom, hogy messze csúformában vagyunk, hiszen egész héten keményen edzünk, de ilyenkor már mindenki pendídgeti a versenyformáját, és egy-egy pályát jól el tudunk kapni” – utalt Szabó arra, hogy két hét múlva lesz az Európa- és világbajnoki válogató, így akkorra kell csúcsformába kerülniük.

A négyes célba érkezése után szűk fél órával Vad Ninetta 200 egyesben is rajthoz állt, és bár ott csak a negyedik helyen végzett, nem bánja, hogy bevállalta egymás után a két számot. „Nem akartam kihagyni a négyest, mert kvalifikálni akarom magam ebben a hajóban az Eb-re és a vébére, emellett a 200 és 500 egyes a legfontosabb, hiszen párost nem fogok menni” – utalt Vad arra, hogy valószínűleg mégsem ő lesz Szabó Gabriella párja 500 párosban.

Vad Ninetta nem gondolja meg magát a párost illetően Forrás: Origo

Szabó a válogatón Csipessel indulhat párosban, ők már nyertek együtt világbajnokságot, ám azóta Csipes kiment Ausztráliába, ahonnan most visszatért, és a Honvéd ismét összeültette őket. Ezzel a fiatal Vad pár nélkül maradt, hiszen a milánói világkupa előtt két héttel ő ült össze Szabóval, és az olaszországi versenyt meg is nyerték.

„Még elég homályos előttem minden, remélem, hogy a jövő héten kikristályosodik, hogy mi lesz velünk” – nyilatkozta Szabó, majd hozzátette, hogy a múlt héten csak egy átmosó iramedzést tudtak menni Csipessel, ezért is várja azt, hogy a jövő héten hogy fog működni ismét a párosuk.

Csabai Edvin szakmai igazgató korábban az Origónak elmondta, hogy abban az esetben, ha ismét összeül a Szabó, Csipes kettős, akkor a négyesben már világbajnok Vad a Douchev-Janics Natasa utódának tartott Kárász Annával is egy hajóba ülhet. Vad azonban ezt Szegeden cáfolta az Origónak.

„Amikor összeültünk Szabó Gabival, akkor Kárász Annának azt mondtam, hogy most Gabival akarom megpróbálni a párost. Ha már ezt így kitaláltam, akkor nem fogom neki azt mondani, hogy üljünk össze mégis” – magyarázta Vad.

Szabó és Csipes várhatóan kedden végezhet először érdemi munkát, az első válogatót pedig két hét múlva rendezik, addigra kell ismét összeszokniuk.