Vágólapra másolva!

Nagyot harcolt a WBO-címért a magyar bunyós

Dominic Boezel megvédte WBO félnehézsúlyú interkontinentális címét a magyar Régi Dániellel szemben, technikai KO-val szerzett interkontinentális címet Robert Stieglitz. 

A szombat esti, S.E.S. promóció (Sport Events Steinforth) által szervezett dessaui profi gálán a WBO félnehézsúlyú interkontinentális címéért szállhatott harcba a Profibox Promotion bunyósa, Régi Dániel. A 33 éves budapesti öklöző a hazai pályán szorítóba lépő Dominic Boezellel csapott össze, és ugyan a magyar bunyós nagyot küzdött, de a győzelemre nem volt reális esélye. Régi a 3., az 5., és a 8. felvonásban is padlóra került, azonban ennek ellenére végigállta a 10 menetes találkozót, amelyet végül a címvédő Boezel nagyarányú, egyhangú pontozással (háromszor 100-87) abszolvált.

Interkontinentális címet szerzett Robert Stieglitz

Közel 5 hónappal azt követően, hogy Arthur Abrahammal szemben elveszítette WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét, szombaton este a szervezet interkontinentális övét vette célba Robert Stieglitz. A német bunyósra az a Sergey Khomitsky várt a dessaui gálán, aki legutóbb a WBO kontinensbajnok Frank Buglionit törte össze 6 menet leforgása alatt.

A találkozón két harcos, támadó stílusú öklöző feszült egymásnak, és a küzdelem hevében mindketten felrepedtek. A mérkőzés végül a 10. menetben ért véget, miután Khomitsky kesztyűjét - akkor már sokadszorra - ragasztani kellett, és a művelet közben a vezetőbíró (némileg váratlanul) véget vetett az összecsapásnak.

Elsőre nem volt egyértelmű, hogy a mérkőzésvezető Khomitsky sérülése miatt döntött a leállítás mellett (a bunyós a feje tetején szakadt fel, és a szemébe csordogált a vér), vagy úgy ítélte meg, hogy a kesztyű javítást szándékosan lassan, ráadásul nem szakszerűen végezték a segédei, de ahogy utólag kiderült (a nemzetközi bokszsajtóban leg alábbis jelenleg ez olvasható), utóbbi eset miatt léptette le a fehérorosz bunyóst, és hirdette ki Stieglitz technikai KO győzelmét - írja a profiboksz.hu.

Golovkin kiütötte Geale-t

Szombat este, a new yorki Madison Square Gardenben immáron 11. alkalommal tette kockára a középsúlyú világbajnoki övét Gennady Golovkin. Ellenfele a korábbi világbajnok, Daniel Geale volt. A mérkőzés hamar eldőlt, hiszen Golovkin már az első menetben bejelentkezett néhány komoly jobbkezessel, majd a második menetben növelni tudta előnyét és az etap végén földre is küldte Gealet. A harmadik kőrben Geale is többet próbálkozott, majd egy kemény jobbkezest megkontrázva ismét padlóra küldte Golovkin. Geale ugyan felállt, de instabil lépteit látva a vezetőbíró beszüntette a találkozót. Golovkin karrierje 30. győzelmét (ebből 27 idő előtt) aratta, és a mérkőzés végén kihívta a kategória bajnokait.