Vágólapra másolva!
Az öt érdekelt magyar egység közül háromnak sikerült beverekednie magát a vasárnapi döntőbe 200 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. Összesen 13 magyar döntős lesz délelőtt, az Origo élőben közvetíti a futamokat.

A továbbjutók egyformán második helyekkel harcolták ki az előrelépést a középfutamból.

A kajak egyesek versenyében a friss Európa-bajnok - s a négyessel délelőtt aranyérmes - Kozák Danuta a lengyelek vb-ezüstérmese, Marta Walczykiewicz mögött ért célba, a kenus Lakatos Zsanett pedig - akárcsak egy hónapja, az Eb-döntőben - csupán a bolgár Sztanilia Sztamenovától kapott ki. A Molnár Péter, Bán Kristóf kajak páros remekül teljesítve a szerbek mögött lett második, s így ugyancsak készülődhet a döntőre.

A londoni olimpián hatodik, kajakos Dudás Miklós és a kenus Nagy Péter viszont nem jutott A döntőbe, előbbi harmadik, utóbbi pedig hatodik lett futamában, így a zárónapon mindketten a B döntőben lesznek érdekeltek. Dudás azért nem jutott be a legjobb kilenc közé, mert a négy középfutam harmadikjai közül nem az övé volt a legjobb időeredmény.

A Kárász Anna, Vad Ninetta kajakos és a Nagy, Lantos Ádám kenus duó már a pénteki előfutamból biztosította helyét a fináléban.

Vasárnap reggel összesen 13 magyar döntősnek szurkolhatunk, csak két számban (férfi K-1 és C-1) nem leszünk érdekeltek. Kora délután rendezik még a váltókat is, előfutam, döntő sorrendben.

A vasárnapi program:
500 és 1000 m-es döntők 7.25
200 m-es döntők 9.38
váltó előfutamok 13.00
váltó döntők 15.00