Társoldalunk:

Csúszós a medence fala az úszó-Eb-n

2014.08.17. 19:06

Hosszú Katinka tíz egyéni szám mellett a 4x200 méteres gyorsváltóban is szerencsét próbál a medencés úszók hétfőn kezdődő berlini Európa-bajnokságán.

Hosszú Katinka tíz egyéni szám mellett a 4x200 méteres gyorsváltóban is szerencsét próbál a medencés úszók hétfőn kezdődő berlini Európa-bajnokságán.

Kiss László szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy számításai szerint Hosszúra harminc fellépés vár az egy hét alatt, és miután a Vasas versenyzője rábólintott, a magyar női gyorsváltó is indul a német fővárosban, a Velodrom kerékpáros stadionban kialakított ideiglenes 50-es medencében. Ezen kívül még egy stafétában, a férfiak 4x100 méteres vegyesváltójának a mezőnyében is lesz magyar csapat.

Hosszú Katinka úszó és edzője, Shane TusupForrás: MTI/Kovács Anikó

A tizenkét férfi és öt nő alkotta úszóválogatott tagjai közül Hosszún kívül még Verrasztó Evelynnek módosult a rajtprogramja: a Jövő SC sportolója öt helyett végül négy egyéni számban startol, miután a 200 m gyors selejtezőjétől visszalépett.

A részben a föld alá épített Velodromról nincs túl jó véleménnyel a kapitány. "Ez a 33. Eb-m, itt voltam a 2002-es, egy másik uszodában rendezett berlini viadalon is, mindehhez képest nekem csalódás a rendezés" - szögezte le Kiss László. "A legfőbb bajom azzal van, hogy ebben a biciklis stadionban túlságosan messze van a versenymedencétől a bemelegítésre és levezető úszásra szolgáló medence, s vagy hétperces út vár, közte egy csomó lépcső a versenyzőkre, amíg odaérnek az egyikből a másikba."

"Az sem tetszik, hogy itt nem a megszokott rajtköveket használják, amellett a medence fala is csúszós " - dohogott a szakvezető, aki a rendezési hiányosságok ellenére bízik a csapatban. Arra számít, hogy legalább három aranyérmet, összesen pedig tíz érmet nyernek a mieink.