Hosszú véletlenül úszott Eb-csúcsot

Hosszú Katinka Berlin, 2014. augusztus 18.
A magyar Hosszú Katinka a női 400 méteres vegesúszás selejtezőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 18-án. (MTI/EPA/Michael Kappeler)
Berlin, 2014. augusztus 18. A magyar Hosszú Katinka a női 400 méteres vegesúszás selejtezőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 18-án. (MTI/EPA/Michael Kappeler)
Vágólapra másolva!
Jó eredmények és jó hangulat jellemzi az úszó-Eb-t a magyar csapatnál. Hat egyéni számban tizenegyen indultak, közülük  öten az elődöntőben, hárman pedig rögtön a döntőben folytathatják.

Hosszú Katinka 400 vegyesen a legjobb idővel jutott döntőbe. Háromszáznál még az Európa-csúcs részidejénél is jobban állt, végül "csak" Európa-bajnoki csúcsot repesztett (4:31.53 perc), majd útban a 200 hát előfutama felé csak annyit mondott vigyorogva: "Ez véletlen volt, ez véletlen volt!"

Később 200 háton is kvalifikált a középdöntőbe, pedig egyáltalán nem érezte, hogy annyira gyorsan menne - derült ki a szövetség hírleveléből.

Gyurta Dániel odatette magát 100 mellen, 1:00.13-as ideje a másodiklegjobb volt délelőtt. "Nem szeretem túlzottan másképp csinálni a dolgokat délelőtt, mint délután, igenis legyen meg a versenyritmus, nem szabad lötyögni - százon pedig már öt tized is annak számít" - mondta magával szemben is szigorúan.