Vágólapra másolva!
Verrasztó Dávid továbbjutott a 200 méteres vegyes úszás selejtezőjéből a berlini Európa-bajnokságon, pedig az ellenfeleken kívül más is nehezítette a dolgát, a futam elején az egyik kamerát olyan közel irányították hozzá, hogy ütközött vele. Ekkor még vezetett, végül a 11. legjobb idővel került be az esti elődöntőbe.

"Ez nem éppen egy német precizitással megrendezett Európa-bajnokság, hiszen ma is volt egy incidens. Verrasztó Dávid 200 vegyesen úszott, amikor 50 méternél benyomták a kamerát mellé, beleakadt a keze, és hátrányba került. Ilyet sem láttam még, pedig már voltam néhány eseményen" - nyilatkozta az Origónak Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya.

A Magyar Úszó Szövetség hírlevele szerint a versenyt közvetítő ARD operatőre figyelmetlenül mozgatta az úgynevezett botkamerát, amelyiket a levegőből indítanak, majd a víz alá merítenek, és Dávid - miközben az élen haladt - elég csúnyán beleverte a kezét a szerkezetbe. Ez igencsak megzavarta őt, de szerencsére nem annyira, hogy ne jusson tovább a 11. helyen 2:01.23-es idővel.