Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka 200 vegyesen és 100 háton is a legjobb időt úszva bejutott az elődöntőbe a Berlinben zajló Európa-bajnokságon.

Hosszú Katinka a legjobb, Verrasztó Evelyn pedig a hatodik idővel bekerült az esti 16-os elődöntőbe 200 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A szám világbajnoka, Hosszú 2:11.06 perces eredménnyel nyerte a negyedik előfutamot, amelyben ott volt Verrasztó és a harmadik magyar, György Réka is. Előbbi 2:14.03-mal második, utóbbi pedig 2:16.22-vel hatodik lett Hosszú mögött. György Réka ideje a 19. legjobb volt összesítésben.

Hosszú 100 háton sem hagyott kétséget a formáját illetően, szintén a legjobb időt (1:00.08) úszta. "Nem fáradtam el annyira. Na jó, egy picit mégis. Délután most elsősorban a továbbjutásra fogok koncentrálni, illetve százon szeretnék egy perc alá menni" - összegzett röviden.

Hosszú Katinka remekelt Forrás: MTI/EPA/DPA/Michael Kappeler

Női 800 méteren Kapás Boglárka a harmadik legjobb idővel került a csütörtöki döntőbe, a szám 21 éves címvédője a délelőtti program során a harmadik előfutamban úszott, és ott a leggyorsabbnak bizonyult 8:28.87 perces idejével.

"Alapvetően mindegy, hányadik helyen jutok be, itt a döntő a fontos. Nem gondoltam volna, hogy megnyerem a futamomat, azt hittem, nagyobb lesz az iram, számomra az utolsó két-háromszáz méter teljesen laza volt, azaz van még bőven ebben az úszásban" - mondta Kapás.

A férfiak 200 méteres pillangószámában Biczó Bence a harmadik legjobb idővel elődöntős, saját futamát 1:56.63 perces eredménnyel nyerte. Pulai Bence ugyanakkor nem tudott továbblépni előfutamából, 1:59.66 perc elteltével csapott a célba, s ez összesítésben a 20. helyhez volt elegendő.

"Igaza volt Kozma Domának a tejsavval, oda kell tenni magunkat délelőtt is kőkeményen, abból baj nem lehet!" - vélte Biczó.