Vágólapra másolva!
A berlini Európa-bajnokság zárónapján három érmet szereztek a magyarok, ám mindannyian másképp élték meg az érmet – Verrasztó Dávid például egészen lehangoltnak tűnt a győzelme után. 

„Boldog vagyok, az időmnek kifejezetten örülök, de azt azért hozzá kell tenni, hogy Magyarországon egy Eb-arany szart sem ér" – értékelte az Indexnek némileg váratlanul saját teljesítményét Verrasztó Dávid a 400 méter vegyesen szerzett aranyérme után. "Arra nincsen recept, hogy mikor lesz valaki első, egyszer sikerül, egyszer nem. Én remélem, két év alatt, a riói olimpia előtt megtanulom, hogy egyenletesen jól teljesítsek. A 200 vegyes után, ahol nem jutottam döntőbe, nem kívánhattam többet, és azzal is elégedett vagyok, hogy majdnem megúsztam az eddigi legjobb időmet" – tompította aztán szavait Verrasztó.

"Nehezemre esik bevallani, de az Eb végére tényleg elfáradtam, ez mégiscsak a hetedik nap délutánja" – nyilatkozott Hosszú Katinka a 200 méter pillangón szerzett bronzérme után. "Az időmnek nem, annak azonban örülök, hogy a dobogóra felállhattam ebben a számban is. Hat érmet nyertem Berlinben, annyit, amennyit korábban még egyetlen Európa-bajnokságon sem. Vagyis elégedett lehetek az összképpel."

Jakabos Zsuzsanna 2:08.03-mal lett negyedik lett Hosszú mögött.

"Nagyon örülök a negyedik helynek és az időnek is, előre kiegyeztem volna mind a kettővel" – értékelt Jakabos. "Azt hiszem, ennél több ma nem volt bennem. Jó döntés volt, amit az edzőmmel hoztunk, hogy bár három hete még nem nagyon láttam értelmét a részvételnek, végül mégis az Eb-indulást választottuk" – fogalmazott.

A Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence és Kozma Dominik alkotta magyar csapat bronzérmet nyert a 4x100 méteres férfi vegyes váltók küzdelmében a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. Ez volt az utolsó döntő a kontinensviadalon.

"Hatalmasat úsztunk mind a négyen" – vélekedett Kozma. "Cseh Laci csak annyit mondott nekem, hogy ezen az Eb-n most először sprinteltem végig a száz métert úgy, hogy mindent kiadtam magamból. Szó se róla, a 47.08 másodperces időm egészen óriási" – lelkendezett a csapat nevében a befutóember.