Társoldalunk:

Ön is Federer-Djokovics meccset várt a US Openen, ugye?

2014.09.07. 09:34

Három sima szettben legyőzte az ötszörös bajnok Roger Federert a US Open szombati második elődöntőjében a horvát Marin Cilic, aki a japán Nisikorival játssza a döntőt hétfő éjszaka. Borzasztó régen volt már olyan, hogy a döntőben két olyan játékos találkozzon egy Grand slam tornán, akik nincsenek az első nyolc kiemelt között. 

US Open, Eredmények:

férfiak, elődöntő:
Federer (svájci, 2.)-Cilic (horvát, 14.) 3:6, 4:6, 4:6
korábban: Nisikori (japán, 10.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 1:6, 7:6 (7-4), 6:3

Mindenképpen új bajnokot avatnak a US Openen, hiszen Cilicnek és leendő ellenfelének, a japán Nisikorinak is ez lesz az első Grand Slam-döntője. A 18. GS-győzelmére hajtó Federert sokan már a döntőben látták, de a Goran Ivenisevic által edzett Cilic elképesztő formában esett neki a svájci klasszisnak: az első két szettben mindössze két bréklabdája volt Federernek, és azokkal sem tudott mit kezdeni.

A harmadik szett elején ugyan brékelt egyet Federer, de a horvát fejben is rendben van, mert azonnal visszabrékelt, és 3-3-nál elvette a svájci adoatását. Nem meglepő, hogy Ivanisevic tanítványának a szervák az erősségei, innentől kezdve esélye sem volt Federernek.

Federer gratulálhatott CilicnekForrás: AFP/Al Bello

Cilic 6:4-re hozta a harmadik szettet, és tulajdonképpen meglehetősen simán győzte le Federert. A horvát játékos, aki 14. kiemeltként kezdte meg a US Opent, élete első Grand Slam-döntőjén lép pályára a japán Nisikori ellen.