Ön is Federer-Djokovics meccset várt a US Openen, ugye?

2014 US Open - Day 13 GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Residential District TENNIS Switzerland USA GREETING New York City Croatia ADULT Queens - New York City Men Roger Federer Grand Slam Individual Event Semifinal Round Flushing Marin Cilic USTA National
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 06: Roger Federer of Switzerland greets Marin Cilic (R) of Croatia after their men's singles semifinal match on Day Thirteen of the 2014 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 6, 2014 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három sima szettben legyőzte az ötszörös bajnok Roger Federert a US Open szombati második elődöntőjében a horvát Marin Cilic, aki a japán Nisikorival játssza a döntőt hétfő éjszaka. Borzasztó régen volt már olyan, hogy a döntőben két olyan játékos találkozzon egy Grand slam tornán, akik nincsenek az első nyolc kiemelt között. 

US Open, Eredmények:

férfiak, elődöntő:
Federer (svájci, 2.)-Cilic (horvát, 14.) 3:6, 4:6, 4:6
korábban: Nisikori (japán, 10.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 1:6, 7:6 (7-4), 6:3

Mindenképpen új bajnokot avatnak a US Openen, hiszen Cilicnek és leendő ellenfelének, a japán Nisikorinak is ez lesz az első Grand Slam-döntője. A 18. GS-győzelmére hajtó Federert sokan már a döntőben látták, de a Goran Ivenisevic által edzett Cilic elképesztő formában esett neki a svájci klasszisnak: az első két szettben mindössze két bréklabdája volt Federernek, és azokkal sem tudott mit kezdeni.

A harmadik szett elején ugyan brékelt egyet Federer, de a horvát fejben is rendben van, mert azonnal visszabrékelt, és 3-3-nál elvette a svájci adoatását. Nem meglepő, hogy Ivanisevic tanítványának a szervák az erősségei, innentől kezdve esélye sem volt Federernek.

Federer gratulálhatott Cilicnek Forrás: AFP/Al Bello

Cilic 6:4-re hozta a harmadik szettet, és tulajdonképpen meglehetősen simán győzte le Federert. A horvát játékos, aki 14. kiemeltként kezdte meg a US Opent, élete első Grand Slam-döntőjén lép pályára a japán Nisikori ellen.