Tragédia történt a kerékpáros vébén

kerékpár-vb, szervizautó-baleset
SPAIN, Ponferrada : A picture taken on September 28, 2014 shows bikes and the car of the Norwegian team after it crashed during the men's road race at the 2014 UCI Road World Championships in Ponferrada. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Súlyos baleset történt a spanyolországi Ponferradában rendezett országúti kerékpáros világbajnokság utolsó napján. A norvég válogatott egyik ksérőautója egy szikláról a mélybe zuhant, és a csapatmenedzsere, Stig Kristiansen mellett két szerelő is súlyosan megsérült.

A norvég Dagbladet beszámolója szerint Kristiansen csípő- és lábtörést szenvedett, az egyik szerelő, Tommy Josefsen mindkét lábát és egyik karját törte, egy horvát szerelő pedig ugyancsak csípő-, láb- és kéztöréseket szenvedett.

"Estére egy partit szerveztünk, hiszen sikeres világbajnokságon vagyunk túl. De örömünket beárnyékolja a baleset" - idézte a lap a norvég válogatott sajtóreferensét, Erik Maehlumot.

A norvégok szervizautója súlyos balesetet szenvedett Forrás: AFP/Javier Soriano

A vébén a norvégok egy arany- és egy bronzéremmel gazdagodtak Sven Erik Byström és Kristoffer Skjerping révén az U23-asok országúti versenyében.

Lengyel arany a férfi mezőnyversenyben

Az utolsó kilométereken megszökő lengyel Michal Kwiatkowski nyerte az aranyérmet a férfiak mezőnyversenyében a spanyolországi Ponferradában rendezett országúti kerékpáros világbajnokságon. A 24 éves győztes pályafutása legnagyobb sikerét aratta, mögötte a második helyen az ausztrál Simon Gerrans végzett, míg a harmadik a spanyol Alejandro Valverde lett. Utóbbi szerezte a hazaiak egyetlen érmét a vb-n, és sorozatban harmadik vb-bronzát gyűjtötte be.

Eredmény, férfi elit mezőnyverseny (254,8 km):
1. Michal Kwiatkowski (Lengyelország) 6:29:07 óra
2. Simon Gerrans (Ausztrália) 1 másodperc hátrány
3. Alejandro Valverde (Spanyolország) azonos idővel