Társoldalunk:

Michael Phelps börtönbe kerülhet

2014.09.30. 19:12

Gyorshajtás és ittas vezetés miatt letartóztatták Michael Phelpset, a 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó visszaesőként akár börtönbüntetést is kaphat.

Helyi idő szerint kedd hajnalban a baltimore-i rendőrök ittas vezetés miatt letartóztatták a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelpset. Az amerikai úszót gyorshajtás miatt állították meg, 45 mérföldes sebesség helyett 84-gyel hajtott.

"A rendőrség azonosította Mr. Phelpset a jogosítványa alapján, és kiderült, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll. Phelps az ellenőrzés során végig együttműködő volt" - állt a közleményben.

A sportolót másodszor vették őrizetbe ittas vezetés miatt, 2004-ben, 19 évesen 18 hónap próbaidőt kapott. "Tanultam a hibámból életem végéig" - nyilatkozta tíz éve. 

Forrás: AFP/Patrick Hamilton

2009-ben az amerikai úszószövetség három hónapra felfüggesztette a versenyjogát, mert nyilvánosságra került egy fotó, amelyen egy marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tartott a szájához.

A Mirror úgy tudja, amennyiben Phelpset bűnösnek találják, akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A sportoló két évvel ezelőtti visszavonulása után idén áprilisban visszatért, és elmondása szerint a 2016-os riói olimpiára készül.

Phelps három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok, és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.