Kovács Katalin megkezdte a visszakapaszkodást

Kovács Katalin, kajak-kenu
CHINA, BEIJING : Hungary's Katalin Kovacs competes in the 2008 Beijing Olympic Games Women's Kayak K1 500m flatwater event at the Shunyi Rowing and Canoeing Park in Beijing on August 19, 2008. AFP PHOTO / Manan VATSYAYANA
Vágólapra másolva!
Három hónappal kislánya, Luca születése után ismét edzésbe állt Kovács Katalin. A háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres kajak-kenu Európa-bajnok a hónap végén elutazik az abu-dzabi edzőtáborba, célja pedig a riói olimpia.

"Szép fokozatosan megkezdtem a visszakapaszkodást. Nap, mint nap elkönyvelem a magam kis pofonjait Csipes Tamarától, aki hozzám képest ugyebár hasít a vízen. De nem adom fel! Nagyon húz és ösztönöz Tami munkája, így bízom benne, hogy hamarosan ott tartok majd, ahol tartani szeretnék" - nyilatkozta a szövetség honlapján Kovács Katalin, aki szeptember vége óta ismét edz, és készül a 2015-ös idényre, illetve a két év múlva esedékes olimpiára.

„Most egyelőre örülök annak, hogy ismét edzek, feldobnak a napi kis előrelépések, és persze az, hogy az edzés végeztével rohanhatok haza a kislányomhoz. Úgy érzem, sikerült kialakítani egy mindannyiunk számára megfelelő időrendet, a családom, a klubom és a sportág vezetése is mindenben segít. A szövetségben a napokban egyeztettem a visszatérésemről, a lehetőségeimről, és azt mondták, hogy Fazekas-Zur Krisztina, Douchev-Janics Natasa és én is ugyanolyan támogatásban részesülünk, mint az idei világbajnokságon rajthoz álló és jól szereplő versenyzők.”

Kovács Katalin edzésbe állt Forrás: AFP/Manan Vatsayana

Az első nagy kihívást nem a versenyek, hanem az október végi, abu-dzabi edzőtábor jelenti, ahová a családja is vele tart.

"Nem félek a 2015-ös idénytől, mert tudom, hogy nem jövőre kell maximálisan felkészültnek lennem, hanem egy esztendővel később, a riói olimpia évében" - mondta.