Társoldalunk:

Esélyt sem kapott a bokszlegenda

2014.11.09. 09:46

Egyhangú pontozással kikapott a még mindig veretlen Szergej Kovaljovtól a veterán bokszlegenda, a 49 éves amerikai Bernard Hopkins a WBA, a WBO és az IBF félnehézsúlyú címmérkőzésén.

Nem sikerült szenzációval előrukkolnia és meglehetősen sima pontozásos vereséget szenvedett Bernard Hopkins. Minden idők legidősebb profi bokszvilágbajnoka 49 évesen azzal próbálkozott, hogy a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú címvédőjeként begyűjtse még a Bokszvilágszervezet (WBO) övét is, de a 31 éves Szergej Kovaljov menetet sem engedett a legendának.

Kovaljov minden etapban Hopkins fölé nőtt, a félelmetes erejéről híres orosz már az első menetben bemutatkozott és az előre mozgó Hopkinst padlóra küldte egy jobbkezessel, írja a Profiboksz.hu portál. 

Kovaljov simán verte HopkinstForrás: AFP/Jewel Samad

Ezt követően az amerikai teljesen védekező üzemmódba váltott és csak elvétve láthattunk tőle támadásokat. Kovaljov nyomult, taktikázott és irányította a találkozót és esélyt sem adott ellenfelének. Néhány tiszta találattal azért Hopkins sem maradt adós, de összességében nem tudott kárt tenni az oroszban. 

A 12 menetnyi meglehetősen tiszta küzdelem végén nem született meglepetés, 120:106, 120:107, 120:107 arányban Kovaljov győzelmét hirdettek ki, aki mostantól a WBA, WBO és az IBF szervezetek egyesített világbajnoka félnehézsúlyban.

Hopkins már az első menetben padlóra kerültForrás: AFP/Jewel Samad

Hopkins pályafutása során 55 győzelem és két döntetlen mellett hetedszer kapott ki, korábban csak Clinton Mitchell (még a legelső, 1988-as profi meccsén), Roy Jones, Joe Calzaghe, Chad Dawson, illetve kétszer Jermain Taylor tudta legyőzni az egykori középsúlyú- és félnehézsúlyú bajnokot.

Kovaljov eddigi 26 mérkőzéséből 23-at KO-val nyert meg, 2011-ben olyan brutálisan ütötte ki Roman Szimakovot, hogy honfitársa néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Hopkins mellett csupán ketten bírták lábon kihordani a vereséget: 2010. október 9-én Darnell Boone nyolc, 2010. december 15-én Karen Avetiszjan hat menetet bokszolt végig ellene.