A FINA-elnök nyakába ugrott a kabalapuli

Julio C. Maglione, úszóvébé, úszó-vb, puli, FINA
Julio C. Maglione, úszóvébé, úszó-vb, puli, FINA
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség elnöke, Julio C. Maglione a jövő héten kezdődő rövidpályás úszó-vb helyszínén, Dohában meglátogatta a magyar standot, amely a 2021-es budapesti világbajnokságot népszerűsíti.

A FINA rendkívüli kongresszusa előtt a nemzetközi szövetség vezetői a katari elöljárókkal együtt rövid sétát tettek a konvenció helyszínén, a Ritz-Carlton hotelben. Több kiállító le is maradt a nagyvizitről, mivel a 17 órai rajthoz igazították standjuk véglegesítését. A magyar pavilon ugyanakkor teljes pompájában várta a látogatókat, sőt, reggelre befutott a teljes magyar delegáció, s lám, a megérzések tökéletesen beigazolódtak, miután a vezérkar útja egyenesen a Budapest 2021 pavilonhoz vezetett.

Nem csoda: a gigantikus sárga labda, belsejében az öt hajlított óriásmonitorral és egy erre a felületre készített speciális imázsfilmmel, illetve a stand előtt álló fehér óriáspulival egyértelműen kirí az összes többi kiállító közül. No és persze mi sem bíztunk semmit a véletlenre, elvégre a kabalapulinak van egy élő, jelmezes kiadása is, aki már a folyosón Dr. Julio C. Maglione FINA-elnök nyakába ugrott a fotósok és operatőrök nem kis örömére.

Maglione és a kabalapuli Forrás: MÚSZ/Szaka József

Így aztán Maglione elnök a katari olimpiai bizottságot vezető sejkkel, Szaúd bin Abdulrahman Al-Thanival és Cornel Marculescu FINA-igazgatóval együtt hamarosan a labdán belül álltak, és nézték a varázslatos filmetűdöt, Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnökének társaságában.

"Ez tényleg fantasztikus. Kár, hogy még hét évet kell várni a kezdésig, már most mennénk szívesen, Magyarország ugyanis számunkra a legmagasabb nívó garanciája" - mondta Julio Maglione. Al Thani sejk szintén elismerően nyilatkozott a látottakról, miközben üdvözölte a magyar küldöttség további tagjait, Szabó Tünde főtitkárt, Hargitay András utánpótlás-kapitányt, Tóth Ákos alelnököt, valamint Salamon Ferencet, a FINA Masters-bizottság magyar tagját.

Gyárfás Tamás elnök és a vendégek Forrás: MÚSZ/Szaka József

"Ismét bebizonyosodott, remek ötlet volt, hogy nem egy átlagos, épített standon jelenünk meg, mint a kiállítók kilencven százaléka, hanem a saját installációnkat hoztuk. Budapestnek hatalmas a respektje, a negyven nap alatt megszervezett balatonfüredi junior nyíltvízi úszó világbajnokság sikere még ma is téma a FINA vezetői között. Mindannyiunk számára hatalmas megtiszteltetés, hogy így tekintenek ránk - ugyanakkor felelősség is, hogy a legjobbunkat nyújtsuk mindig, mindenben, akár az uszodaépítésről, akár egy ilyen promócióról van szó" - mondta Gyárfás Tamás.