Vágólapra másolva!
Szexista botrány robbant tört ki az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen egy riporter meccs utáni kérdése miatt.

"Bemutatnál nekünk egy forgást?" - ezt a kérdést tette fel Ian Cohen, a tornát közvetítő Tennis Australia riportere Eugenie Bouchard-nak, az Australian Open hetedik kiemeltjének a Kiki Bertens elleni 6:0, 6:3-ra megnyert mérkőzés után. Bouchard elsőre nem értette, mit is akar Cohen, de aztán forgott egyet a közönség nagy örömére, majd utóbb elismerte, eléggé meglepte a fura kérés.

"Nagyon váratlanul ért. Egy idős fickó megkért, hogy forogjak, vicces volt" - nyilatkozta a kanadai játékos, aki Wimbledonban döntőt játszott a nyáron. A riporter kérése egyből nagy kommentcunamit robbantott a közösségi oldalakon, a szurkolók és a szakértők is azon a véleményen voltak, hogy egy férfi játékos sosem szembesült volna hasonló szituációval. Serena Williams elmesélte, hogy őt is próbálták meggyőzni a meccse után, hogy forogjon egyet a pályán, de ő nem ment bele.

"Nem azért nem csináltam, mert szexistának éreztem a kérést, egyszerűen nem volt kedvem hozzá, mert nincs szükségem az efféle extra felhajtásra. Nem gondoltam bele olyan mélységig, hogy ez most valami szexista dolog-e. Az élet sokkal rövidebb annál, mint hogy ezzel foglalkozzam. Az biztos, hogy Rafael Nadalnak vagy Roger Federernek nem tenném fel a kérdést, hogy forognak-e egyet a pályán" - mondta Serena Williams.

A riporter egyébként Bouchard ruhája miatt dobta be a forgás ötletét, a kanadai játékos ugyanis elismeréssel beszélt Serena Williams ruhakölteményéről, amire némileg hasonlít az övé is - léven ugyanaz a sportszergyártó a szponzoruk.