Vágólapra másolva!
Rafael Nadal egyre jobban belelendül a játékba az Australian Openen, és már a legjobb nyolc között jár, ahol Tomas Berdych lesz az ellenfele.

A korábbi világelső, most harmadik kiemelt spanyol klasszis a 14. helyen rangsorolt dél-afrikai Kevin Andersont verte 7:5, 6:1, 6:4-re, így nyolcadszor jutott be a negyeddöntőbe az év első Grand Slam-tornáján. Pedig két fordulóval ezelőtt, az amerikai Tim Smyczek ellen nagyon szenvedve, több mint 4 óra alatt nyert öt játszmában.

"Nagyon rosszul voltam akkor, fájt a gyomrom, rázott a hideg, nem éreztem még olyat előtte. Szerencsére ez már a múlté, és egyre jobb formában vagyok" - emlékezett vissza Nadal az Eurosportnak a szombati győzelem után.

Az Anderson elleni meccs után Nadalnak megmutattak egy 16 évvel ezelőtti fotót róla és mostani ellenfeléről:

Ellenfele Berdych lesz, a hetedik kiemelt cseh játékos még szettet sem veszített az idei Australian Openen, és most is simán, 6:2, 7:6, 6:2-re nyert a hazaiak egyik kedvence, Bernard Tomic ellen. Nincsenek azonban jó emlékei a Nadallal való összecsapásokról, ugyanis a legutóbbi 17, egymás elleni meccsüket egyaránt elveszítette.

A nőknél négy nyolcaddöntőt játszottak le szombaton, komolyabb meglepetés nem történt, a második kiemelt Marija Sarapova és a harmadik Simona Halep is továbbjutott:
Makarova (orosz, 10.)–Görges (német) 6:3, 6:2
Halep (román, 3.)-Wickmayer (belga) 6:4, 6:2
Bouchard (kanadai, 7.)–Begu (román) 6:1, 5:7, 6:2
Sarapova (orosz, 2.)–Peng Su-aj (kínai, 21.) 6:3, 6:0