Murray szetthátrányból lett döntős

Murray, Andy Melbourne, 2015. január 27.
A brit Andy Murray az ausztrál Nick Kyrgios ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2015. január 27-én. (MTI/EPA/Made Nagi)
Melbourne, 2015. január 27. A brit Andy Murray az ausztrál Nick Kyrgios ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2015. január 27-én. (MTI/EPA/Made Nagi)
Vágólapra másolva!
Andy Murray jutott elsőként döntőbe férfi egyesben az Australian Openen. A skót teniszező szetthátrányból verte a Rafael Nadalt búcsúztató Tomas Berdychet. Murray ezzel karrierje negyedik Grand Slam döntőjére készülhet az év első Grand Slam tornáján.

AusOpen, férfi egyes, elődöntő:
Murray (brit, 6.)-Berdych (cseh, 7.) 6:7 (6-8), 6:0, 6:3, 7:5

A kétszeres GS-győztes (2012: US Open, 2013: Wimbledon) Andy Murray jutott döntőbe Melbourne-ben, miután négy játszmában legyőzte Tomas Berdychet.

Az első szettben 4-3-ig magabiztosan hozták a szerváikat, akkor azonban Berdych lebrékelte ellenfelét, így adogathatott is a szettért. Murray ekkor még visszajött, sőt ahhoz is közel állt, hogy újra elvegye ellenfele adogatását, de az első szettben nem született újabb brék. A rövidítésben a brit kezdett jobban, de Berdych is összeszedte magát, és végül 8-6-ra megnyerte az első játszmát.

A második szett az elsőnél jóval simábban alakult, Murray valósággal átgázolt ellenfelén, háromszor is elvette Berdych adogatását, így 6-0-val egyenlített.

Murray begyújtotta a rakétákat Forrás: MTI/EPA/Made Nagi

A harmadik játszmára sikerült összeszednie adogatását Berdychnek, ami kulcsfontosságú volt, mivel Murray zsinórban hét gamet nyert meg. Berdych azonban 2-3-as Murray vezetésnél ismét megtört, adogatását 40-0-ről bukta el. A skót a folytatásban is dominált, remek adogatásaival magabiztosan került játszmaelőnybe.

A negyedik szettben több lehetősége is volt Berdycnek a brékre, de egyikkel sem tudott élni, 5-5-nél viszont újra elbukta az adogatását, így Murray a döntőért adogathatott. A skót kihasználta ellenfele megingását, stílusosan ásszal zárta le a találkozót, így elsőként jutott az Ausztrál Open döntőjébe.

Berdych nem tudta a Nadal elleni teljesítményét megismételni, többet hibázott, a rendkívül stabilan teniszező Murray ellen pedig ez nem fért bele. A 27 éves skót teniszező így karrierje során negyedik alkalommal jutott az Ausztrál Open döntőjébe, amit viszont még egyszer sem sikerült megnyernie. Holnap derül ki, ki lesz majd az ellenfele.

Péntek, 9.30: Djokovic (szerb, 1.)-Wawrinka (svájci, 4.).